Istoric

În primăvara anului 2019 un grup de tineri pasionați de inginerie au format echipa ce avea să poarte numele de VV Robots. Deși lipsa de sponsori și experiență au reprezentat două obstacole semnificative, am reușit să trecem peste, clădind niște legături stabile pentru ce urma să fie.

Am început prin a realiza niște proiecte simple: un seif pe bază de Arduino și un șasiu. În luna septembrie a anului 2019, am fost acceptați în cadrul competiției BRD First Tech Challenge, unde ne desfășurăm principala activitate și în prezent. Până să ajungem la  etapa regională a competiției, am participat la două competiții de tip Demo, în Râmnicu Vâlcea și București, cea din urmă fiind încununată de primul loc și de titulatura de Winning Captain Alliance. După numeroase apariții audio, video și scrise în presa locală, urma să atingem cel mai înalt nivel de până atunci: etapa regională a competiției BRD First Tech Challenge, care a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19 și la care am participat în format online în iunie 2020. 

Deși primul nostru sezon nu a fost precum ne așteptam, am reușit să dobândim experiență și ne-am implicat în numeroase activități de promvare a educației STEM, a valorilor FIRST și a cauzelor în care credem. Un astfel de proiect care ne este foarte drag nouă este ECO FIRST, desfășurat la nivel mondial, ce are ca scop promovarea ecologiei atât în comunitatea noastră locală, cât și la scară largă.

Sezonul 2020-2021 al competiției BRD First Tech Challenge, intitulat Game Changers, ne-a găsit într-un moment de cumpănă dată fiind situația epidemiologică actuală, însă am reușit să ne mobilizăm și să revenim cu forțe proaspete, fără a uita scopul nostru principal, acesta fiind să #creSTEMgenerații.