banner

Ziua Internațională a Nonviolenței în ȘCOALĂ

„Nonviolența este arma celor puternici” – Gandhi

Cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței în școală, echipa noastră împreună cu Consiliul Școlar al elevilor a organizat o actvitate informativă prin care elevii liceului nostru au putut deprinde informații aplicabile și respectabile în viață cotidiană.

Indiferent că este vorba despre intimidare verbală sau fizică, hărțuire sexuală, sau pedepse corporale, violența în școli este, din păcate prezentă în viața cotidiană a elevilor. Violența în mediul școlar poate apărea atât între elevi, sau chiar și în raportul elev-profesor.

UNICEF susține faptul că nimeni nu ar trebui să meargă la școală cu frică.

În 1964, poetul spaniol Llorenç Vidal Vidal a fondat această zi, cunoscută și ca Ziua Internațională a Nonviolenței și Păcii. Este o inițiativă mondială, independentă, liberă și nonguvernamentală, ce dorește sensibilizarea oamenilor cu privire la violența din școli. Această zi promovează armonia, toleranța, solidaritatea și respectul față de drepturile omului.

Această zi, Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, este celebrată pe 30 ianuarie, reprezentând ziua în care s-a stins din viață Mahatma Gandhi (1869-1948), o personalitate ce a promovat pacea și nonviolența.

Mesajul acestui demers este: „Iubire universală, nonviolență și pace. Iubirea universală este mai bună decât egoismul, nonviolența decât violența și pacea decât războiul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Copyright 2022 VV Robots. All Rights Reserved.